Inhoud


In Memoriam Chris Peeters (1959-2019)

Op zondag 30 juni 2019 overleed tot ons grote verdriet, volkomen onverwacht en veel te vroeg, Chris Peeters, de art director van Locus.

Chris was vanaf het begin zeer betrokken bij de doorstart van Locus, Tijdschrift voor cultuurwetenschappen. Hoewel de vormgeving van Locus niet tot zijn hoofdtaken behoorde, was hij onverminderd enthousiast, ging hij na redactievergaderingen steeds gedreven aan de slag met het uitwerken van nieuwe ideeën. Nog vlak voor de lancering van Locus in oktober 2018 werkte Chris keihard om alles op tijd af te krijgen. Zijn doel was om de vormgeving altijd ‘spic en span danwel tiptop’ in orde te hebben.

Over LOCUS

LOCUS biedt academisch geïnspireerde artikelen voor een breed publiek van zowel academici en niet-academici geïnteresseerd in cultuurwetenschappelijk onderzoek….

Auteursrichtlijnen

Locus publiceert tweejaarlijkse thema-dossiers en doorlopend longreads en kortere stukken (zoals columns en recensies). Wij verwelkomen cultuurwetenschappelijke bijdragen …

Call for papers

Het thema van het volgende dossier van LOCUS (winter 2019-2020) is performance.

Bij performance denken veel mensen direct aan de podiumkunsten, zoals theater, muziek (concerten, opera, musicals, etc.) en dans. Deze kunstvormen leveren geen tastbaar en statisch twee- of driedimensionaal product op, maar ze bestaan louter als uitvoeringspraktijk. Kenmerkend is dat elke voorstelling eenmalig is en dat het publiek en de ervaring een grote rol spelen. Dit geldt tevens voor het genre van de performance kunst dat in de jaren ’70 opkwam binnen de beeldende kunsten. Performance verandert of relativeert de waarde en betekenis van de eindproducten van het artistieke proces (het kunstwerk), en stelt dat proces zélf centraal.

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van nieuwe  publicaties in LOCUS, schrijft u zich dan in voor onze nieuwsbrief…

© 2019 Open Universiteit | Lees de disclaimer en de privacyverklaring van de OU | Voor het colofon zie Over LOCUS |

Voor contact met de redactie kunt u mailen naar locus@ou.nl